ISOSTOIMINTA
Rippikoulun käytyään nuorilla on mahdollisuus kouluttautua isoseksi.
Isonen on vastuunkantaja, yhteishengenluoja ja tiedottaja leirin opettajien ja leiriläisten välillä. Isonen on kuuntelija ja toteuttaja. Isonen on vastaanottaja ja antaja.
Isostoimintaan kuuluu isoskoulutus, joka järjestetään yksivuotisena. Isostoiminnassa paneudutaan paitsi Raamattuun myös kaikenlaisiin muihin elämää koskeviin kysymyksiin. Toiminta antaa osallistujalle eväitä niin kristittynä kuin yhteiskunnan, perheen ja kaveripiirin jäsenenäkin.
Isostoiminnan myötä isonen pääsee myös tavalla tai toisella jakamaan sitä, mitä on itse saanut ja oppinut. Perinteisesti tämä tapahtuu ripareilla, mutta myös sekä erilaisilla lasten- ja varhaisnuortenleireillä että kerhoissa. Ja onhan isosen taidoista aina hyötyä muuallakin kuin seurakunnassa.
Isostoiminnan ei myöskään välttämättä tarvitse johtaa isosena olemiseen. Isostoimintaan on tervetullut mukaan sekin, joka vain haluaa tulla seurakuntaan ja saada Raamattu- ja elämäntaito-opetusta.
Myös isostoiminnassa opittujen taitojen käyttöönottaminen - leireillä tai kerhoissa - on tilaisuus oppimiseen. Isosen ei tarvitse tietää kaikkea tai jaksaa mitä vaan. Ohjausta saa aina, eikä isosen vastuu ole suurempi kuin mitä hän jaksaa kantaa.
Samalla kun isonen on tukemassa leireillä riparilaisten kasvua ja pohdintaa, hänellä on mahdollisuus kokea itse ripari uudelleen. Se tarkoittaa paitsi kaikkea hauskaa myös aikaa ja paikkaa pohdiskella itse asioita. Oma usko voi syventyä ja itseään voi oppia tuntemaan paremmin.