KIRKKOVENE

Kirkkovenekatoksessa on tuuhoskyläläisten vanha kirkkovene "Eeva" muistutuksena siitä, että Ruovesi on vanha kirkkovesipitäjä.

VAIVAISUKKO

Hautausmaan portilla työskentelee vaivaisukko. Se on valmistunut vuonna 1993 ja ukon on veistänyt Marko Salminen.

Kirkkosalin puolella on kaksi seurakunnan aikaisemmin käytössä ollutta vaivaisukkoa. Vanhempi on vuodelta 1845, toinen on astunut palvelukseen 1900-luvun vaihteessa.

MUISTOMERKIT

HL KURUN ONNETTOMUUDEN UHREJA 7.9.1929

"Mutta yli suurten voimallisten vetten pauhinnan./Yli meren kuohujen on herra korkeudessa voimallinen" PS 93:4.

Muistomerkki on paljastettu 10.9.1939 kymmenen vuotta onnetomuuden jälkeen. Siinä menehtyi viisi ruovesiläistä. Lisätietoa Kuru-laivan uppoamisesta tästä. Sivustolla on myös kuva tällä hetkellä yksityismailla Visuvedellä sijaitsevasta Kurun rungosta.

KAPINAN AIKANA MURHATTUJA

Siunauskaapplein ovelta vasemmalle. Muistomerkki on pystytetty 1925, haudassa lepää osa sisällissodan aikana surmatuista.

MUUALLE SIUNATTUJEN MUISTOLLE

"Kirkkautta kohti kulkee tie ristin juurelle se vie".

NÄLKÄVUOSIEN 1866-1868 muistokivi on asetettu syksyllä 2018 kellotapulin vierustalle.

SANKARIPATSAS 1939 - 1944

Suunnitellut kuvanveistäjä Lauri Leppänen. Valmistunut 1954. Paljastusjumalanpalveluksessa tunnelma oli harras, kuten kuvasta näkyy.

VAKAUMUKSENSA PUOLESTA KAATUNEET

"Aatteensa puolesta kaikkensa uhranneille työläissankareille".

VAPAUSSOTURIEN MUISTOKIVI

"Kirkkautta kohti kulkee tie ristin juurelle se vie".

Lisäksi kirkkopuistossa on J.L. RUNEBERGIN muistopatsas.