HAUTOJEN HOITOSOPIMUS

Ruoveden seurakunta tarjoaa  haudanhoitosopimuksia yhdelle kesälle sekä viideksi vuodeksi.

Vuoden sopimus tehdään jatkuvana, jolloin se laskutetaan automaattisesti aina keväällä ja astuu voimaan, kun suoritus on seurakunnan tilillä. Haudanhoitoa ei voi maksaa käteisellä. Mikäli tarjouslaskua ei makseta, katsotaan hoito päättyneeksi.

Viiden vuoden sopimus maksetaan kerralla ja astuu voimaan, kun suoritus on seurakunnan tilillä. Haudanhoitoa ei voi maksaa käteisellä. Hoitokauden päätyttyä lähetetään automaattisesti tarjouskirje seuraavan vuoden keväänä. Mikäli tarjouslaskua ei makseta, katsotaan hoito päättyneeksi.

Haudanhoitomaksuun sisältyy nurmikonhoito haudoilla, nurmen kylvö tarvittaessa ja leikkaaminen sekä yksi kukkakerta kesäisin, kastelu ym. tarvittava hoito.

Kasteluhoito sisältää kukkien kastelun ja lannoituksen. Kasteluhoito aloitetaan kesäkuun alusta.

Kukkien istutus aloitetaan kesäkuun 10 päivän tienoilla ja hoitokausi kestää elokuun loppuun saakka. Kukat poistetaan syyskuun 15 päivän jälkeen tai sääolosuhteista johtuen aiemmin (halla).

Hoitosopimukset on tehtävä 31.5. mennessä ja sopimus tulee voimaan, kun suoritus on seurakunnan tilillä.

Hoitotilaukset

Puutarhuri Tiina Rautio 040-804 9563 tai tiina.rautio@evl.fi

Haudan on oltava kunnossa seurakunnan ottaessa sen hoitoonsa. Haudanhoitoa ei aloiteta, jos hautamuistomerkki on vinossa ja aiheuttaa vaaraa työntekijöille. Seurakunta pyrkii tiedottamaan hautaoikeuden haltijaa, mikäli puutteita esiintyy. Haudan kuntoon saattamisesta vastaa hautaoikeuden haltija tai haudanhoidon tilaaja.

Kesähoitoon annetun haudanhoito aloitetaan sääolosuhteiden salliessa, aikaisintaan toukokuun alussa, istutusalustoiden kunnostuksella. Seurakunta istuttaa kukat yleensä 10.6 jälkeen, kun hallanvaara on ohitettu. Kukat on istutettu juhannukseen mennessä. Omaisten on huolehdittava, että haudalle saadaaan istutettua seurakunnan kukat. Jos haudalle on istutettu yksivuotisia kukkia ennen seurakunnan istutusajankohtaa, niin omaisten tuomat kukat poistetaan. Mikäli haudan hoidon tilaaja haluaa itse tuomansa kukat talteen, niin kukat on hyvä hakea haudalta ennen istuksen aloitusta viimeistään 7.6 mennessä. Kesäkukat poistetaan haudoilta syyskuun lopulla ellei halla ole palelluttanut kukkia aikaisemmin.