Tiedote 21.1.2021

26.1.2021 10.15

TIEDOTE

Ehtoollisen vietto Ruoveden seurakunnassa rajoitustoimien aikana

Koronavirusepidemian rajoitustoimien vuoksi Ruoveden seurakunnassa on vietetty verkkoon striimattuja sanajumalanpalveluksia ilman kirkossa läsnä olevaa seurakuntaa nyt jo kahden kuukauden ajan. Olemme olleet iloisia striimausten saamasta hyvästä palautteesta ja siitä että moni on löytänyt verkon kautta tiensä kirkkoon. Monella seurakuntalaisella on todennäköisesti kuitenkin samalla ollut kaipuuta ehtoollisyhteyteen. Ehtoollista on Ruoveden kirkossa vietetty viimeksi syyskuussa 2020.

Tampereen hiippakunnan piispa on 13.1. 2021 antanut seurakunnille ohjeet ehtoollisen vietosta rajoitustoimien aikana. Käytännössä välittömästi verkkoon striimatun jumalanpalveluksen jälkeen tarjotaan mahdollisuus tulla samaan kirkkoon ottamaan vastaan ehtoollinen. Koska ehtoollisella käymiseen kuuluu myös valmistautuminen sakramentin vastaanottamiseen, on suositeltavaa, että ehtoolliselle tulija seuraa messua verkon kautta ennen kirkkoon lähtöä ja ehtoolliselle osallistumista. Näin ne jotka ovat kotonaan osallistuneet verkon kautta lähetettävään messuun, ovat myös samalla valmistautuneet hengellisesti ottamaan vastaan ehtoollisen kirkossa.

Ruoveden kirkossa ehtoollista vietetään edellä kuvatulla tavalla kynttilänpäivänä 7.2. ja 4. paastonajan sunnuntaina 14.3. Käytäntöä on varauduttu jatkamaan myös pääsiäisenä, mikäli rajoitukset vielä tuolloin ovat voimassa.

Kirkko on avoinna ehtoolliselle tulijoita varten välittömästi striimatun messun jälkeen klo 11-12.30. Koska aikaa on käytettävissä runsaasti, voidaan välttää ruuhkat ja ehtoollisen vietto kokoontumisrajoituksia noudattaen on mahdollista. Työntekijä on ottamassa seurakuntalaisia vastaan kirkon pääovella ja ohjaa heidät pienissä ryhmissä eteenpäin kohti alttaria ja opastaa ehtoolliselle tulijaa käytännön asioissa. Omaa vuoroaan ei tarvitse odottaa kirkon pihalla pakkasessa, vaan sisällä kirkon takaosassa on hyvin tilaa odottaa edellisten ehtoollisvieraiden poistumista alttarilta. Kirkossa on samalla mahdollisuus myös kiireettömään hiljentymiseen ja yksityiseen sielunhoitoon.

Toivon että tämä järjestely vastaa Ruoveden seurakuntalaisten kaipuuseen päästä osalliseksi  ehtoollisen sakramentista. Lämpimästi tervetuloa kotikirkon alttarin ääreen!

Ruovedellä 21.1. 2020

Tero Matilainen