Hautaan siunaaminen

"Älköön sydämenne olko levoton. Uskokaa Jumalaan ja uskokaa minuun. Minun Isäni kodissa on monta huonetta - enhän minä muuten sanoisi, että menen valmistamaan teille asuinsijan." (Joh. 14:1-2)

Läheisen ihmisen kuollessa suru varjostaa arjen. Myös oman elämän rajallisuus tulee vastaan. Luopumisen hetkellä voimme jättää niin oman kuin kuolleen läheisenkin elämän suurempiin käsiin. Kristinuskon sanoman kautta meillä on toivo jälleennäkemisestä.

Surun keskellä tärkeää on ystävien ja läheisten tuki. Seurakunnan työntekijät ovat käytettävissä niin hautajaisten suunnitteluun ja toteutukseen kuin muunkinlaisen tuen tarpeeseen.

Hautajaiset antavat tilan yhdessä suremiseen ja keskinäiseen lohdutukseen. Yhteisestä ajasta kiitollisena voidaan saattaa läheinen viimeiselle matkalle. Poisnukkunutta läheistä voi hyvästellä tutuin virsin ja raamatunkohdin. Yhteisessä rukouksessa pyydetään voimaa kaipaukseen ja suruun.

Kirkon hautaan siunaamista koskevat sivut löydät .

Omaisille

On toivottavaa, että omaiset ottavat ensimmäisenä yhteyttä vainajan kotiseurakunnan kirkkoherranvirastoon sopiakseen hautajaisjärjestelyistä, siunaamisen ajankohdasta ja hautapaikasta.

Siunaaminen toimitetaan kappelissa, kirkossa tai se voidaan järjestää myös haudalla. Sovitaan hautaan siunaavasta papista ja kanttorista sekä mahdollisesta muistotilaisuudesta.

Tämän jälkeen asioidaan hautaustoimiston kanssa. Näin varmistetaan, että pappi ja kanttori ovat saatavilla.

Kirkkoherranvirasto 040 804 9567

Käyntiosoite: Honkalantie 8, 34600 Ruovesi

Postiosoite: Honkalantie 8, 34600 Ruovesi

Avoinna ma-to klo 9.00-13.00, perjantaisin suljettu.

Ruoveden seurakunta, Honkalantie 8, 34600 RUOVESI Kirkkoherranvirasto: puh.040 8049567