Avioliittoon vihkiminen

"Rakkaus on kärsivällinen, rakkaus on lempeä." (1. Kor. 13:4)

Avioliittoon vihkimisessä keskeistä on siunauksen pyytäminen. Vihittävät jättävät toinen toisensa ja yhteisen liittonsa Jumalan huolenpitoon. Seurakunta rukoilee Jumalan siunausta avioparille. Liitto ei ole kiinni vain ihmisistä vaan Jumala siunaa yhteistä elämää.

Pappi ei liitä vihittäviä yhteen, vaan he itse päättävät ottaa toisensa aviopuolisoiksi. Avioliitto perustuu heidän valintaansa ja päätökseensä. Ilmaistessaan tahtonsa rakastaa toinen toistaan vihittävät sitoutuvat avioliittoon ja siihen, että tekevät parhaansa, jotta kumpikin voisi olla siinä onnellinen.

Lue hyvää perustietoa vihkimisestä:

Kirkon avioliittoon vihkimisestä kertovat sivut

Avioliittoon vihkiminen

Vihkiajan varausasiat ja avioliiton esteiden tutkinta hoidetaan kirkkoherranvirastossa. Vihkimisen toimittaa kotiseurakunnan pappi, myös kanttori tulee Ruoveden seurakunnasta. Hääjuhlaan valmistavan vihkikeskustelun morsiusparin kanssa käy pappi. Kanttori neuvoo ja opastaa mielellään virsien ja muun häämusiikin valinnassa.

Ruoveden seurakunta, Honkalantie 8, 34600 RUOVESI Kirkkoherranvirasto: puh.040 8049567