Päätöksenteko

Kirkkovaltuusto valitaan seurakuntavaaleilla neljän vuoden toimikaudeksi. Ruoveden seurakunnan kirkkovaltuustoon kuuluu 19 jäsentä. Kirkkovaltuuston tehtäviin kuuluu seurakunnan hallinto ja taloudenhoito. Valtuusto valitsee seurakunnan toimintaa ohjaavan kirkkoneuvoston sekä useimmat seurakunnan työntekijät.

Kirkkovaltuusto valitsee kirkkoneuvoston toimikautensa ensimmäisessä kokouksessa. Ruoveden seurakunnan kirkkoneuvostoon kuuluu kymmenen jäsentä.

Kirkkoneuvosto valmistelee kirkkovaltuuston kokoukset ja johtaa seurakunnan toimintaa. Neuvoston tehtäviin kuuluu myös valtuuston päätösten laillisuuden valvonta.

Seurakuntavaaleissa pääset vaikuttamaan oman seurakuntasi tulevaisuuteen

Marraskuussa 2018 äänestetään seurakuntaasi uudet päättäjät seuraavaksi neljäksi vuodeksi. He päättävät siitä, millaisia linjauksia  seurakunnassa seuraavina vuosina tehdään ja mihin varoja käytetään. Luottamushenkilöt valitsevat myös jäseniä kirkolliskokoukseen, jossa päätetään kirkon yhteisistä asioista.